Üdvözlünk a Skin Workshop Tattoo & Body Piercing blogján!

Üzletünk az észak-keleti régió egyik legkiválóbb minőséget szolgáltató tetoválószalonja a

Miskolc Plaza galériáján.

Rossz minőségű piercingek és hátrányaik





Sziasztok!

Az alábbiakban szeretnék szót ejteni az ezüstből készült piercingekről és azok hátrányairól! Nem telik el nap, hogy ne tennék fel nekem azt a kérdést, hogy "Fogja-e bírni a bőröm az orvosi fémet?" vagy a másik nagy kedvencem, a "Nekem csak az ezüstöt meg az aranyat bírja, mert fémérzékeny vagyok!" kezdetű mondat.

Először is oszlassunk el egy pár tévhitet és lássuk mi is az az orvosi fém!!!

A 200-as számú orvosi fémek (ilyen ékszert semmi esetre se vegyél!) tartalmaznak krómot, nikkelt és mangánt. A 300-as ötvözetek már alig krómot és nikkelt is épphogy, a 400-asok már csak krómot, az 500-asok pedig már krómot is alig.Kétségtelenül a legkorrózióállóbbak a 300-as sorozatú ötvözetek (316L, 316VLM). Ezekből maximum 0,01 század mikrogramm nikkelsó jut a szervezetbe, mely nem okoz allergiát és még az EU nikkel-direktívájának szigorú értékhatára alatt van. A 316L-es ötvözeteket használják pl.: csontrögzítő szegecsekhez, csavarokhoz és protézisekhez is. Ám a hiperérzékeny emberek számára is van megoldás: implantánium, mely a titánium egyik fajtája, mely 1000x korrórzióállóbb a 316L orvosi fémnél, és nikkel tartalma kevesebb mint 0,005 ezrelék.

A fenti képen egy ezüstből készült köldök piercinget láthattok amit egy lány köldökéből "műtöttem" ki. Képzelhetitek mennyire be volt gyulladva a köldöke és, hogy nézhetett ki. Nagyon jól megfigylehető, hogy az ékszer mennyire korrodált állapotban van. Ez az oxidréteg szépen bekerült a sebbe és folyamatosan szennyezte azt. Kialakult egy akkut gyulladás és hónapokig nem gyógyult. Ha jól megfigyelitek akkor láthatjátok, hogy az ügyes ékszerkészítő milyen nagy gondossággal helyezte el a próbát az ékszer szárára ami folyamatosan irritálta ill. dörzsölte a furatot belülről. Ebben az esetben fordul elő az is, nem megfelelő ékszer esetében, hogy amikor egy hosszabb akkut gyulladásnál elvéknyodik a bőr és kilökődik az ékszer. Ugyanez a helyzet az aranyból készült ékszerekkel is, hiszen azok rezet tartalmaznak ami úgy szintén korrodálnak és feketednek. Tehát semmiképp nem alkamasak arra ezek a fémek, hogy testékszerek, piercingek készüljenek belőlük. Minden esetben első alkalommal csak kizárólag jó minőségű orvosi fém ékszert szabad elhelyezni! Csak ezekkel gyógyul meg 100%-osan!!! Gombamód elszaporodtak a biszusoknál és kínai üzletekben is kapható piercingek, de ezek általában rendkívül gyatra minőségű a fent is említett 200-as tisztaságú olcsó ékszerek. Az áruk is sejthet valamit... Sokan hozott ékszerrel szeretnék megcsináltattni a piercinjüket velem, de ilyen esetben mindig elmondom, hogy nem tudok garanciát vállani gyógyulásra, ugyanis nem tudom a hozott ékszer anyagminőségét garantálni! Egyébként pár ezer forint különbség van a közt, hogy ha mi adjuk az ékszert vagy, ha Te hozod. A mi általunk használt ékszer garantáltan jó minőségű, hiszen nekünk az az érdekünk, hogy maximálisan meg legyetek elégedve a munkánkal, és az ismerősöd ismerőse is hozzánk forduljon, ha piercinget szeretne... Ja, és nem utolsó sorban nem 2-3ezer forintot és az egészséged amit adott esetben egy hozott ékszernél meg tudsz esetleg spórolni!!!

Üdv: Peti

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése